Black Pink in your area!


YG's new hiphop group with the best visuals.

Tam 4 senedir beklediğim, beklediğimiz grup Black Pink sonunda, 8'inde arzı endam etti bu ayın. Ki Temmuz deniyordu, yine bir ay daha bekletti Yang lökçüğü. 1 ana vokal 1 lead vokal ve 2 alt vokal, 2 rapçi, 1 ana dansçı ile yoluna başlayan bu grup, güya vaycinin yeni sonyoşidesi olacak-idi. Peki, benim elimde olan ne? Tamamiyle 2NE1 formülü ile hazırlanmış, YG soslu, 4Minute ve 2NE1 arasında gidip gelen bir grup. Boombayah'ı ilk izlediğim/dinlediğimde aklımda beliren yegane düşünce bu oldu. Kızlar ne tam şirin ne tam karizma ne de tam seksi. Konsept çok belirsiz. Vayci'den soşi çıkar mı allasen? Çıkacak olan da bu janr karmaşası yaşayan grup oluyor haliyle. Klibin "ucuz" görünümü, şarkı sözlerinin basitliği ve... ve... OPPA! nidaları kulağımı tır-ma-la-dı ki yılların vayci staniyim bakın. Nasıl bir şarkı bu ya?! Tamam, ikinci bir 2NE1 beklemiyordum. Nasıl RV ikinci bir f(x) değilse, Black Pink'de ikinci bir 2NE1 olamazdı. Ama arkadaş, vayci dediğin şirketin bir müzikal ekolü var bu piyasada. Hele de şirket altındaki kadınların konseptleri bakımından. Sonuç: İlk İzleyiş - Hayal Kırıklığı. Daha saydırabilirim, cidden. Stillerinin özensizliği, şu teaser fotoğraflarındaki klastan yoksunlukları, Rose'un vokalinin şarkıyla uyum sağlayamaması ve hatta genel vokal uyumsuzluğu, Jiwon (bkz: Kesinlikle dara the jr.)'un dead-fish-eye halleri, Jennie gibi bir kızı pop-punka büründürmeleri, Lisa'nın swag olacağım derken hoodielere sarılması, Rose'un grubun imajını kaldırabileceğini düşünmediğim o sinerjisi. Bu böyle uzaar gider. Whistle. Bakın, bu şarkının klibini ilk izlediğim anda direkt aklım odd-nerd-geek havalarında teen bulamaçlı takılan RV'e gitti. Bir esinlenme var gibime geliyor. Hatta var da diyebilirim sanırım. Gelelim şarkıya; ilk dinlediğimde zerre sevmedim ve cidden ağlamaklı olup bir nega jail jallaga ladım. Ya ne yapaydım? Sonra lan feylesof belki alışırsın dedim ve bir kez daha dinledim. Sonra bir kez, sonra bir kez derken şuan ben Black Pink'i deli gibi takip ediyorsam sebebi de Whistledır. Bağımlılık yapıyor çok feci. Çok denişik bir sound'u var ve artık Rose'un ve Jiwon'un vokallerine ekmek banarak dinliyorum. :"3 Amma, şöyle bir de sıkıntı var, Jennie bildiğin CL wannabe'si bu şarkıda. Hwi-param'ı hwi-padam deyu söylüyor, tarzı genel olarak CL 2010-2011 dönemlerine dayanıyor, rap yapışında kelimeleri yuvarlaşı da CL'e bir selam oluyor. Tabii, Jiwon'un sesinin renginin Dara'ya çok benzemesi gibi bir durum da var ki, genel olarak şarkıda e burayı Bom söylerdi bunu Minji şunu da herhal Dara patlatırdı e burası bildiğin CL be abi diyorsunuz hep. Acep 2NE1'nın eski bir şarkısı mıydı deyu merak ediyor insan. Klibe gelince de, olum ne biçim klip çekiyonuz ya? O avize ne? O pespaye kıyafetler ne? Nabıyonuz siz?! Sonuç: Paso İzleyiş - Hayal Kırıklığı. Paso Dinleyiş - Bağımlılık


Gruba kanım ısınmakla ısınmamak arasında kalıyor. Hem çok vayci hem de hiç değil. Hem çok yetenekliler hem de hiç değiller gibi geliyor bana. Sebebi de 2NE1'nın artık gayrıresmi dağılışının ardından kanımca sektörde onlar gibi stilleriyle her anlamda bir farklılık yaratacak grup olduğunu düşünmemem. Bu kızların denemediği sound kalmadı, piyasaya girl-crush'ların gayet de maskülen-feminen olabileceğini, karizmanın şirinliğe her zaman alternatif olabileceğini gösterdiler. Tarzları hep hiphop ve rock'ın bir senteziydi ve oryantal motiflerden hiç kaçınmadılar. CRUSH ki keypapı Pink Tape ile güncelleyen albümdür  (HA:TFELT Ain't Nobody teklisi de kendi alanında buna dahil), akabinden gelen bu muydu demeden edemiyorum. Mesela iKon'ı çok sevmeme rağmen (bkz: Bobi tuzağı) onlarda da arada aklıma bu gelse de, anında, saçmalama diyorum kendime. Bir de üstüne ikinci bir kız grubundan bahsedildi bir ara aynı Winner-iKon saçmalığı gibi. Vayci ne yapıyor bilmiyorum, şuan elindeki iki fandom birbirine düştü, AkMu, Lee Hi ve 2NE1 fandomları gerçekten asabileşti, VIP'ler zaten BIGBANG'e dair bu sorumsuzluğuna alıştı. E ne yapacak bu adam? Bu gereksizlik neden? 

Sonuç olarak, Whistle gerçekten hoş bir şarkı, grubun mr-removed performanslarını dinleyince vokallerinin ne kadar stabil ve düzgün olduğunu duyuyorsunuz, hepsi iyi dans ediyor, vokalleri gayet iyi, Rose'un ses tonuna vuruldum ve bence çok eşsiz, Jennie ne yazık ki önceden grubun ilgi odağı iken tüm ilgi bir anda Lisa'ya kaydı ki bende Lisa bias bir insan olma yolunda emin adımlarla ilerliyorum. Kızın rap tekniği Jennie'den çook daha iyi ve tam swag bir deli, çok da iyi dans ediyor. Canavar gibi. Jiwon'sa Dara'dan daha iyi olduğunu düşündüğüm bir vokale sahip. Eklemeden de geçemeyeceğim, bir çok insan benim gibi grubu beğenmekle beğenmemek arasında kalmasına rağmen şuan yutupta uçuştalar, perfect all-kill yapan 3. çaylak oldular keypap tarihinde (bkz: 2NE1 ve Miss A), itunes da deli gibi bir numero oldular (Türkiye'de iki), şimdiden TWICE hayranlarıyla kapışmalar başladı. 4 senedir bir fandom oluştu haliyle, Black Pink hayranları da TWICE hayranlarına saldırmaya başladı... *gözlerdevrilsinmianam* RV-TWICE-Black Pink üçlüsü keypapın yeni kız grubu demirbaşları olacak gibi duruyor yine bir tekelleşmiş piyasa geleneği olarak ama bence içlerinde vokaldi danstı derken en donanımlıları Red Velvet. Joy-Seulgi-Wendy üçlüsünün vokalleri çok güçlü. TWICE ise ikinci sonyoşide olacak gibi duruyor. (Minnoşlar sizi, olun tabii) Yine de, vokal bakımından çok eksikler, bir tane melek sesli kızla olmaz ki bu iş. Black Pink de dijital ağırlığını daha şimdiden ortama koyarak, piyasaya inceden "şşt" çeker iken, lan oğlum böyle olmazlara gark ediyor. Yine de, Black Pink'çiyiz, RV'çiyiz, TWICE'çıyız.

not: Jennie CL, Jiwon Dara, Lisa da CL-Minji hibrit de, abi Rose bildiğin bir Wendy oluyor bir Sunmi. Ondan mı kanım ısındı benim bu kıza acep?

not 2: I got 21 big brother, to me you ain't big brother.







Yorumlar

Popüler Yayınlar