And the 2nd BIGBANG Award Goes to... B.A.P

Evet yanlış görmediniz o Jay. 

Wassup millet? Bende iyiyim işte yorgunluktan geberiyorum falan okul sağolsun. Lafı dolandırmadan "One Shot" mv'sine, albümüne, B.A.P hakkındaki tezlerime, fangirlling'lerime geçiyorum.

ALBÜM

Karşınızda B.A.P'nin tam anlamıyla "badass" olduğu ilk albüm! Normalde, albümlerinde bir dolu tarz denerler. K-pop, R&B ve slow sound'lu şarkılar gibi. Fakat albümün giriş şarkısı Punch bunlardan hiç biri değil. Sound bakımından bana biraz Warrior'ı anımsatsa da, oldukça... Oldukça hiphop hatta arada çoook ufak reggae ritimleri duyum. One Shot'a gelince... B.A.P is REALLY back homie! Şarkının sound'u oldukça farklı. Power'dan bu yana duymadığımız toplumsal mesajlar yerli yerinde. Nakaratları oldukça farklı... Bilmiyorum o "u-u-uh"lar bile harika! Ayrıca, Bang yine söz yazarlığında döktürmüş. Üstelik Himchan'a adam akıllı solo bölümler verilmiş... Rain Sound'a zaten yorumumu yapmıştım. O gitar sesini, indie havayı gerçekten sevdim. Ben B.A.P'nin tüm albümlerindeki şarkıları seven ama "OH YEAH!"lediği çok az şarkı olan biriyim. B.A.P bu albümle bütün şarkılarından birer "OH YEAH!" aldı benden. Yani rekorunu kırdı. :P Hadi benden onlara bir KF Super Idol ödülü! *alkışalkış* COMA yine harika bir şarkı. Zelo'yu flex'ten çıkarıp biraz daha hardcore ya da freestyle'a yönlendirdikleri için de mutluyum. Çocuk boğulacak bir gün diye korkuyorum gdhj. Zero'yu görünce aklıma direk Crows Zero geldi. Sana puanım dokuz kanka! Kısaca albümdeki her şarkıyı gerçek anlamda beğendim. İndirin, alın, dinleyin!

KLİP


Korktuğum başıma gelmedi ve klip Nillili Mambo'yu andırmadı. Yuppi! Klip gerçek anlamda dehşet-ül vahşet. Hatta 1080p ile izlediğim tek klip oldu! O tekne sahnesi, gangsterler, şişman adam, JongUp'ın gülüşü... O vurulma sahnesinde çok kötü oldum gerçekten. -_- Yani, mp5'i aldığım gibi gidip beyinlerini dağıtasım geldi o gangsterden bozma herifleri.  Dans kareografileri, oyunculuk (özellikle Youngjae'nin!), o devasa matoki, kurgu, çekim alanları, şarkı... Bitmez böyle saymakla, işte her bir şey, hepsi, harikaydı!!!!!

İzleyin görün yani. Bildiğiniz "yardırmışlar." 


TEORİLERİM

2012  Hallyu hayranları için önemli bir yıldı. Neden mi? Çünkü mesihin gele... 2. TVXQ'nin 2012 yılında debut yapacağına inanıyorlardı. (H.O.T, TVXQ ve... Diye bir inanışları vardı. H.O.T ve TVXQ'nin debutleri arasında geçen zamanla ilgili bir şey. Yani 3. devin çıkış yapacağına inanıyorlardı.) Hatta bu grubun Wonder Boyz olduğunu bile düşündüler. Fakat Wonder Boyz kayda değer hiç bir başarı gösteremedi. Her neyse, benim olayım TVXQ değil; Bigbang! Böyle düşünmek için bir dolu sebebim var. Şimdi malum, piyasanın neredeyse tüm ağır topları JYPE/SME/YGE'tan çıkma. Fakat şunu hatırlatmak isterim: Bigbang çıkış yaptığında YG küçük bir şirketti tıpkı TS gibi. YG'yi YG yapan Bigbang oldu. Başta çok eleştirildiler, çirkin bulundular fakat bir anda (bir anda değil tabii, çabalarıyla) gerçek bir yıldız oldular. Hatta Kpop'un mihenk taşlarından biri oldu BB. (Aslına bakarsanız 2.'si oldu *wink*) B.A.P gerek çalışmalarıyla, gerek şarkılarının kalitesi ve tarzlarıyla bana ilk çıkış yaptıkları günden beri BB'yi anımsatıyorlar. BB'den daha az idolümsü olabilirler ama bence göreceksiniz, SME'i gerçekten gıcık edecek 2. grup geliyor: B.A.P (Ki çoktan etti bile kanımca. Malum Kore'deki müzik ödüllerinde alınmadık ödül bırakmadılar.)





Yorumlar

  1. Jaaaaaay *fangirling* Özellikle bugün Jay aşkım iyice kabardı XD Şşş, GD duymasın. Ahaha. Şaka maka yazını bir solukta "Hıhım, evet" nidalarıyla okudum.
    Ödev 1; Bundan sonra yazı yazdığında bana haber ver!!!
    Klip o kadar güzeldi ki, ben 1080p'ye aldım, bi' de televizyondan izledim. O derece *.* Yongguk senin ağŞAKA. G-Dragon, sende hemen ciddiye alıyorsun annecim! Dediğim gibi ben gaza gelip One Shot albümünü bile sipariş ettim. Albümün 19'unda çıkacak olması beni içten içe öldürüyor ama yapacak bir şey yok maalesef. Ama bardağın dolu tarafından bakmamla övünürüm; 19unda çıkması demek "Yüce GD aşkına, n'olur Yongguk kartı gelsin!" dualarım için daha fazla zaman demek. :P Evrenden de rica edebilirim gerçi.
    B.A.P sallayacak. Big Bang abileriyle iyi geçinsinler de, gerisi önemli değil ahaha :P YG bağrına basar umarım B.A.P'yi. B.A.P ve BB'yi aynı sahnede görmek- OH MY GD!
    Sakinim, konuyu dağıttım, gidiyorum.
    My work here is done.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ehehehe aman aman :D

      Görev 1: Bundan sonra Autmn'a her yazı yazıldığında haber verilecek :D

      Ahahahaha beyin gücü adına! (Not: Gerçekten işe yarar bir teknik beyin gücü.) Ah umarım. Düşünsene GD, Yongguk, Zicco aynı sahnedeler yanlarında gruplarının diğer üyeleri...DÜŞÜNEMEDİ.

      Sil
    2. Olumlama yapıyorum, o Yongguk kartı gelecek. Himchan ve Zelo da olur ama Yongguk istiyorum ben :P Düşünsene T.O.P, G-Dragon, Yongguk, Zelo, Zico, Jay falan aynı sahnede rap yapıyorlar XD Holy GD. Gidiyorum ben buralardan...

      Sil
    3. DÜLÜNEMEDİ. Of ya o fanfic'i de sırf o olayları çağırmak için yazmıştım :P Böyle Simon, Jay, GD, TOP, Zelo, Yongguk, Kyung, Zico bir sahnede diğer tarafta iki Dae, Tae, Youngjae of .smdsklddsfgds

      Sil
    4. Şimdi şunu düşün; Ssam D, Jay, Duo, GD, TOP, Zelo, Yongguk, Kyung, Zico, Zion T., Primary, Yadong (olmasalar da olur :P), Beenzino falan aynı albümde. Bi' düşünür müsün şunu?!?!?! Bi' düşün!!! Gerçi Primary'nin tarzlarıyla kesişmeyenler var ama en azından bu fangirlün kalbinden geçiyor ki, bir kerecik bile olsa Jay, GD, TOP,Ziahco bebeğim, Yongguk, Kyung, Zelo, Zino falan aynı sahneye çıksın hgfjkdgf Sorunlarım var, net.

      Sil
    5. Öyle bir şey olsa kalpten giderdim ghdfgsd. O albümü de gerekirse gider Kore'den alırdım. :')

      Her fangirl'ün sorunları vardır fdgdzf

      Sil
  2. cidden çok güzel albüm olmuş dediğin gibi aslında senin yazını okuyana kadar doğru dürüst bap dinlemişliğim yoktu zaten bap ile tanışmamız da çok kötü olmuştu ilk dinlediğim şarkıları never give up tı bu kadar salak bir şarkı ve klip görmemiştim (abarttım gerçi biraz ama ilk izlediğimde çok kötü gelmişti :D) zaten rap dinlemeyi çok tercih ettiğim bir tür değildir ancak güzel şarkıların içine dozajında serpiştirilirse katlanabilirim big bang de olduğu gibi (gerçi buna katlanmak demek doğru olmaz baya baya zevk alıyorum çünkü big bang in rapini dinlerken):D velhasıl bu garip şarkıyı dinledikten sonra lanetler girsin size pis amerikan özentisi ergenler diyerekten kapatmıştım videoyu ve bir süre daha bap ile ilgilenmedim ama bu bap oğlanları sürekli karşıma çıkmaya devam ettiler herkes bloglarda forumlarda facebook da onlardan bahsediyordu ve en önemlisi de hayranları mama nın oylamasında hile yapacak kadar bile ileri gitti düşün yani nasıl sevilmişler bu yüzden ben de bir şans daha verdim bu bap oğlanlarına hehe :D ama bir itici unsur daha çıktı karşıma ... lan oğlum niye hepinizin saçı sarı lann !! zaten asyalısınız ve diğer insanlara göre tanınabilme olasılığınız minimum bide ben zaten hiçbirinizin adını sanını bile bilmiyorum (zelo hariç adamın haberlerini heryerde görüyorum boyu 1 cm uzasa haber oluyo haha :D) ama yinede herkes bu ergenlere ölüp bitiyosa bir sebebi vardır dedim çünkü tiplerine baktım exo oğlanları kadar yakışıklı değillerdi eğer bi grubun elemanları yakışıklı olmadığı halde tutuluyorsa kaliteli müzik yapıyolar demektir k-pop sektöründe ki bu çok daha güzel birşey bence neyse bunların diğer şarkılarını filan da dinledim çok çok beğendim diyemiycem ama kötü de gelmedi hani rap kısımları kafamda silince :D ama yeni albümleri harika olmuş bee :b tüm şarkıları sevdim genelde yapmam böyle birşey keke klip de güzel ama yine bi amerikan özentiliği durumları vardı hele o çocuğun haçı öpmesi falan fast and furious daki dom geldi direk aklıma bide sizin daha yaşınız ne başınız olom ne silahlarla oynuyosunuz dedim zelo veleti 96 lıymış benden de küçük adi :D çok olumsuz şey yazdım sanki ama şuan kafamdan bütün o olumsuzluklar gitti bu albümleriyle artık ben de bir bap severim (fan değilim fanlık benim bünyeme aykırı bi olay :D) yazın çok güzel olmuş canım eline sağlık ayrıca böyle uzun bir yorum yazarak da sana eziyet ettiğim için de üzgünüm biann :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen bizim B.A.P boylarımıza nasıl çikŞAKA. Ben çok rahatsız olurum aslında tek bir şarkıyla grubu yargılamaktan. Bir grubu yargılamadan önce, iyi veya kötü olduğuna karar vermeden önce en azından birkaç farkı albümden birkaç farklı şarkı dinlemek gerekir BENCE. B.A.P BIGBANG'in grup olarak çıkarttıkları albümlerde yaptığı gibi rap yapmaz, zaten hiphopları da BIGBANG'e göre daha serttir.
      Müzik zevkleri tabii ki farklıdır ama açıkçası en yumuşak şarkının içine bile sert bir rap koyabilen kpopı sevip rapten nasıl bu kadar nefret ettiğinizi merak ettim. Özellikle B.A.P'nin şarkılarını "yeterince" iyi bulmanız da ilginç, çünkü B.A.P'nin biraz daha sert bir tarzı vardır.
      Haç öpmenin neresi Amerikan özentiliği, o kısmı da anlayamadım ama çok kurcalamayacağım. Haçlardan ve İncil'den konu açılırsa G-Dragon'a kadar uzanacak, Autumn spazmlar geçirecek çünkü. Hristiyan'dır, öpebilir.
      Üstelik BENCE aksiyon dolu bir senaryo, o yaştaki çocukların silahlarla oynaması falan klibin olumsuz yanlarından biri olmamalı. Neticede aegyo yapan ve 10 yaşında gibi gösterilen kızlara mini etek giydirilip aşk şarkısı söyletilen, bir yerde ikiyüzlü bir piyasa kpop.
      Bkz: B.A.P'sine laf atılmasına dayanamayan Autumn'ın dramı.
      Eğer bu sözleriniz özellikle Yongguk'u derinden yaralarsa GD abisi ve ben onu kollarımıza alıp "Geçti, biz yanındayız, inanma sen onlara." demek zorunda kalacağız. Umarım bunun vicdan azabı altında ezilmezsiniz :P
      Well... Once again, my work here is done.

      Sil
    2. Ehehe o zaman B.A.P dinletebildiğim için mutluyum! :D Never Give Up'ın sözleri aslında çok güzledir. Klipte ne kadar Kolej çocuğu olsalar da. :D

      Bigbang'in çoğu şarkısı zaten öyle "saf hiphop" değil ama K-Pop demeye de dilim varmıyor. :P :D

      O "sarılık" olayı tamamen tanıtım amaçlıydı. İyi de oldu aslına bakarsan. :D

      Şu Amerikan özentiliğine gelince... İşin aslı değil. Dünyanın her yerinde çeteler var. Hele de olayın geçtiği Filipinler gibi fakir bir ülkeyi düşünürsek. Tacirler, katiller... Ne ararsan var. Bu yönden oldukça gerçekçi olduklarını söyleyebilirim giydikleri o süper-pahalı kıyafetler dışında hjdsö.
      Haç olayı da dinle alakalı diye düşünüyorum. Hristiyandır öpmüştür bir çok klipte haç ögesi kullanılıyor zaten. :P

      Aa, ne eziyeti seviyorum ben böyle uzun yorumları. :D

      (Autumn sakin sakin. :D Ahaha ben Yongguk'u teselli ederim :') Böyle mutlu mutlu freestyle yarışmalarına gideriz, ben ona yeni bir cap falan alırım fhgdjgh)

      Sil
    3. BIGBANG'inki yumuşatılmış hiphop :P BIGBANG'e girmeyelim, cidden. Biliyorsun konu BB bebeklerim olunca benim çıldırabilitem var. Ayrıca sen git Miyavi'ni falan teselli et, Akanishi Jin'ini, YamaPi'ni falan teselli et. Yongguk sana mı kaldı? GD ve ben onu kollarımıza alır mıncıklar, teselli ederiz XD
      Üstelik çocuklar o kadar para kaldırdılar klipte, havalı bi' iki kıyafet çekmişler altlarına, çok mu?
      Bu arada Ssam D Ying Yang ile fotoğraf çektirmiş, did you know? Ying Yang dedim, yine anlamadın doğal olarak. Yonghwa ile.
      Neyse, gidiyorum ben.
      Don't touch my GD, don't touch my Jay, don't touch my Zico, don't touch my Zion T., don't touch my Yongguk. Ahaha, don't touch my headphones. Neyse, cidden kaçtım.

      Sil
    4. Ahahahaha hayatta olmaz :D :D

      Yonghwa'yı sevmem no problem :P ghdgh

      Sil
  3. I'm no longer positive the place you are getting your information, however great topic. I must spend a while studying much more or figuring out more. Thank you for fantastic info I was in search of this information for my mission.

    Feel free to visit my web site: best payday loan lenders
    Also see my website - 90 day payday loans

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar