Kpop'un 3 Büyüğü ve Cube

2012 MAMA'yla birlikte yılın zirve şirketi ve utanmadan 2014'e değin bunun ekmeğini yemiş vayci, pazarın genel hakimi SM, son 4 senedir "sela"sı okunan JYP, 2012-2013'te 4. Büyük olan Cube ve dibe vuran pazarlama stratejisi...

Böylece bu pazar sabahını da selamlayalım. Bu yazıyı yazmama sebep olan Vayci'ye küfürlerimi yeni gözdelerim NCT'ye de (bkz: Jaehyun fact) öpücüklerimi yolluyorum.

İlk olarak vayci'ye giydirerek başlamak istiyorum ama HANGİ BİRİNE giydireyim?! İlk olarak 2NE1'ı bitirmesinden, CL'in kariyerini kendi elleriyle yok etmesinden başlayabilirim. Aynı f(x) gibi üvey evlat muamelesine tabii tutulan canım WINNER'ımın bir gün yüzü görmemesinden, verdiği hiçbir sözünü tutmamasından, LEE HI gibi bir sesi bünyeye alıp 3-4 sene kıza albüm vermemesinden, verdiğinde de PAZARLAMAMASINDAN, AKMU'yu 2 sene bodruma tıkıp neredeyse team-kill'e varacak bir zamanda piyasaya sürmesinden, PAZARLAMA YAPMAMASINDAN, iKon'da iKon diye ölmesinden, çocuklara da öz-evlat muamelesi çekmesinden, inner-circle ile iKon hayranlarını birbirine düşürmesinden ya da 4 SENEDİR BİR KIZ GRUBUNA ÇIKIŞ YAPTIRMAMASINDAN başlayabilirim. Ve ekleyebilirim İKİ KIZ GRUBUNA ÇIKIŞ YAPTIRABİLECEĞİNİ bu dangalağın ve yine bir fanwar'ın tillahını başlatacağını. Devam de ederim, BIGBANG'in tam albümü nerede diye? Ama adam ipliyor mu? Hayır. :) Korkum odur ki bu gidişle batacak bu adam. Bu kadar in-aktif bir vayciyi uzun zamandır görmemiştim. Gerçi sub-coop. kuruyor bu aralar bu da bir şeydir di mi?!?!

Gelelim SM'e. SM bu aralar acaaaayip gözüme girmiş durumda. Neden? Çünkü adamlar müzik yapıyor ya. Sonunda!! Hep Red Velvet güzellerim ile başladı bu haller, böyle de devam eder umarım. O SM Station olayının hastasıyım. Her gün yayınlasınlar hatta. :"3 (Bkz: SM'de RV öncesi "müzik" içün: f(x), SHINee ve ballad collectionlar ile Younique Unit)  Tippani'nin ve Luna'nın o deneysel deneysel halleri, Jonghyun'un She Is'i, EXO'nun Monster ve Lucky One'ı ve şu zamana kadar SM'den en sevdiğim çaylak NCT127/NCTU (ki NCT'ye kadar ben EXO'yu hala çaylak olarak görüyordum ya. Elimizde büyüdüler anasını satayım. Hala da görüyor olabilirim gerçi dhgdfd). Jaehyun biasım ama bütün rapçileri seviyorum. Taeyong ve Mark, adlarını hala çözemediğim minnoşlar... Hepinizi seviyorum, ablanız sizi seviyor. (Keypap'ta abla hayran seviyesine erişen feylesofun hayli karışık hisleri selam eder, gözlerinizden öper) Neden?! Çünkü yavrum sen SM'de böyle rapper gördün mü? Ben görmedim. Adamların ilk defa gerçekten rapperları var. Valla bak.  Aç bir DİNLE. Bir de manyak edm yapıyorlar. Baya dinlenebilir, halen tam oturtamadığım için açıklayamadığım (Daha yeni yeni elektronik müziğe geçiş yaptım. Stromae olur, JUSTICE olur, psy-trance olur, Ott olur buluyoruz yolumuzu.) sub-edm türlerinden takılıyorlar. Ve sahiden iyi. Cidden iyi. Gerçekten baya baya iyi. Tabii Mad City, Sixth Sense ve Fire Truck'ı kastediyorum burada. Yoksa arada yine bubble-gum SM klasiğine dönmüyor değiller tıpkı RV gibi.

Hazır SM'in çalışkanlığından ve market hakimiyetinden söz açılmışken JYP'nin de altını çizme vaktidir. Arkadaş bu ne güzel şarkılar ortaya koyma (komisyon kurmuş çünkü), bu ne güzel pazarlama, bu ne güzel çalışkanlık halidir! YG'ye geçirdi sanırım bir zamanlar yaşadığı acizliği JYP. SM x JYP düetleri, GOT7'nın başlı başına FLY'ı, G.Soul, TWICE (yirim :3) veee and the WONDER GIRLS ARE BAACK~! i, aldı gitti resmen adam ki şuan WG, TWICE'dan sonra en çok dinlenilen/stream edilen/indirilen kız grubu diye biliyorum bu senenin. Tamamiyle kendi besteleriyle all-kill'de yaptılar. :") Özlemiştik böyle halleri, çok özlemiştik hem de. (Why So Lonely içün diyecek tek bir eleştirim yok. Gerek klibe gerek şarkıya gerek sözlere. Üstelik Yubin'imizin kendine rap yaparken güveninin geldiğini görmek ve de tekniğini iyice geliştirmiş olması Unpretty'den beri sahiden gurur verici.) Şuan YG'nin yarattığı boşluktan JYP sonuna değin faydalanıyor. TWICE olsun WG olsun. Black Pink'in işi ciddi zor.


Son olarak, CUBE. Bir zamanların baba şirketi hatta JYP'nin yerini aldığı konuşuluyordu bundan 3-4 sene önce. Diyecek hiçbir şeyim yok, güzelim gruplara yazık ettiler/ediyorlar. CEOları iyileşir umarım bir an önce de, şirket yönetim yüzü görür.

(Bir de söz konusu medya oyunu oldu mu ülkenin bir numerosu olan FNC vardı. AOA'ye yazık ettiler, N.Flying'i yediler doymadılar. Ettiklerini de buldular. Hele Hongki ve FT'nin mağduriyeti...)


Yazıyı da şöyle bitireyim, 3 büyüklerin çaylaklarından bir şarkı sıralaması yaptım:

1. WINNER - Baby Baby ve RV - Ice Cream Cake (napayım seviyorum)
2. GOT7 - FLY ve TWICE - Cheer Up
3. NCT U - Sixth Sense / NCT127 Fire Truck - Mad City  ve Black Pink ?????

Winner neden başta FLY'ı bir milyon kez dinlememe rağmen? Kendi besteleri çünkü ve enstrüman kullanımıyla, klibiyle, şusuyla busuyla genel olarak eşsiz. 

Haydin, sevgilerimle.

Feylesofunuz.

Yorumlar

  1. Casino, poker, gambling | Drmcd
    From 영천 출장마사지 poker to video poker, our live 양주 출장샵 dealers make up for the time inconsistency and high 대전광역 출장샵 fees. Get 문경 출장안마 all your 속초 출장샵 favorite games, tournaments, and more at

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar