My Blueberry Nights *Amerikan İşi WKW*


WKW'nin Amerikan debutu olan, 2007 yapımı, başrollerini Norah Jones ve JUDE LAW'ın paylaştığı, Natalie Portman'ın, Rachel Wisz ve David Strathairn'in de yan rolleri kaptığı My Blueberry Nights ile karşınızdayım. (Son 2 WKW filmi ve akabinde filmografisi... BİTER!)

Norah'ın karakteri Elizabeth, erkek arkadaşı tarafından yeni terk edilmiş ve üstüne aldatılmış, depresif, melankolik ve duygusal bir kadındır. Bir gün...

Konuyu anlatmayacağım. Çünkü biliyoruz ki, WKW'nin filmleri konuyla anlatılamıyor. Öyle de harikalar. :")

Klasik WKW filmleri tadında, içinde bolca kafe geçen ve çekim teknikleriyle bana çoğu zaman Happy Together'ı hatırlatan, konusuyla da yine Happy Together ve Chungking Express'i inanılmaz andıran, melodram ve "durum" şeklinde işlenmiş, oldukça hoş bir filmdi. Ayrıca Norah Jones'un ilk oyunculuk deneyimi de bu filmdir. 

iki yıl sonra gelen edit: WKW'nin güzel renk kullanımı, sahne sekansları ve bilumum teferruatı, harika bir oyuncu kadrosuyla ve enfesss soundtracklerle harmanlanmış olmasına rağmen, Çinişi olmamasından mıdır yoksa konunun kopukluğu mudur, olayların yetersizliği midir bilmem, başarılı bir film diyemem. Ha benzer nitelikler taşıyan malum filmi Chungking Express ve yahut Happy Together'ı bir "kafe-üçlemesi" olarak alabilir miyiz? Zannımca evet. 

Yorumlar

  1. bu izlediğim ilk wkw filmiydi. canımı sıkan tek unsur norah jones'un kabız olmuş gibi bir yüz ifadesiyle başrolümsü oyunculuğunu izlemeye katlanmaktı. onun dışında harikuladeydi tabii. norah jones'tan başkası oynasa filmin nasıl bir havası olacağını düşünür dururum hep.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar