Fallen Angels *WKW*


Ve WKW etiketiyle izlemem gereken son bir film kalır! Grand Master! 

Fallen Angels, Wai'nin 1995 yapımı filmi. Genellikle başrollerde kullandığı Andy Lau, Tony Leung ya da Leslie Cheung yerine Leon Lai'yi kullanmış ve böylece filmlerinde Cantopop'un 4 Kralları'nın her birini oynatmış oldu! (Leon Lai, Jacky Cheung, Andy Lau ve Leslie Cheung)

Filmin konusuna geçmeden önce ufak bir detay vereyim: Film aslen ChungKing Express'te geçecek üçüncü hikayenin konusu. Fakat ne olduysa oluyor ve bu konu ChungKing'e dahil olamıyor. Bu yüzden de WKW filme bir konu daha ekleyip ayrı bir film çekiyor. Chungking'e de gönderme yapmayı unutmayıp adeta "devam filmimsisiyim" diyor.  Mesela, bir büfe var her zaman ki gibi. :") ChungKing Mansiyonu ve Midnight Express bunun en büyük örneklerinden. Ayrıca filmde Takeshi Kaneshiro'nun canlandırdığı karakter bozulmuş ananas konservesi yediği için (bkz: ChungKing) dilsiz kaldığını ifade eder. Nitekim "Her gün masaj yaparız." repliği de Kaneshiro'nun bu filmdeki karakterinin ChungKing'de de bolca tekrar ettiği bir repliktir.

Filmin konusuysa, yine Chungking'de olduğu gibi iki farklı hikayenin çakışmasıyla oluşuyor. İlk hikayemiz, Happy Together'da ki gibi ne birbirlerinden ayrı ne de birbirleriyle yapamayan iki profesyonel kiralık katilin hikayesini anlatıyor. Michelle'in karakteri bunu harika özetliyor. "Hani bir insanla olmayı çok istersiniz ama onun hareketlerini, zevklerini öğrenince tüm ilginizi kaybedersiniz ve sıkılırsınız ya..."


İkinci hikayemizse, yukarıda da belirttiğim gibi oldukça neşeli ve konuşkan bir çocukken yediği bozuk ananas konservesi yüzünden dilsiz kalan Chi Moo'nun hikayesi. Oldukça neşeli, eğlenceli ve konuşamıyor olmasına rağmen bir o kadar da "konuşkan", çocuk gibi bir genç adam. Bir yerde çalışmak için tembel olduğundan kendi işini açan ve "çalışanlarına" masaj yapmaktan dahi geri durmayan bir adam Chi Moo:

Bu sahneden tiksinmedim değil.

Tesadüfi karşılaşılan birine duyulan aşk, hastalıklı ikili insan ilişkileri ve kendini kimseye ait ettirmeyen bir katil... Hayatın yoruculuğunda kan ter içinde kalmış bu insanların hayatının kesiştiği gibi ayrılması fakat bu kesişmeden doğan belki de hiç bitmeyecek bir hikaye. Evet, Falling Angels'ın tanımı bu.


Ayrıca silinmiş sahneleri de ekleyeyim:


(Devamını hesap sahibinin profilinden bulabilirsiniz.)



Enfes bir filmdi. Gerçekten Wai'nin 90'larda çektiği filmler en iyisiymiş. Filmi izledikten sonra düşünmedim değil... My Blueberry Nights gerçekten bu filmlerin yanında oldukça düşük seviyede bir film gibi duruyor.
Ayrıca son olarak, film Chungking ile birlikte favori WKW filmim oldu. *.*


Yorumlar

Popüler Yayınlar