Cloud Atlas - Küçük Filozof'un Kocaman Eleştirileri 141



Duna Bae aşkımdan dolayı izlediğim (yoksa Hugh mış, Tom muş, Hale miş hiç umurumda değil :") bir film Bulut Atlası. Kamera arkası da önü kadar harika isimlerle dolu, görüntü kalitesiyle aşmış, şiirsel ve felsefik yönleri bulunan, "bi değişik film". Sebebi de o kamera arkasında bulunan nadide insanların Matrix, V for Vendetta (ayrıca Ninja Assasin) ekibinden olması tabii ki. :")

(Filmde Duna Bae'yi bile geçen hayranlığımın sahibi Hale Berry var. Bu kadın da bir aralar beyaz saçlıydı X-men'de... :")

Filmin üzerine bir şeyler yazmayı çok istiyordum ama az önce şu yazıya rast geldim. Çok güzel açıklamış filmi yazan kişi. 

Ben filme tek kelimeyle bayıldım! Özellikle Sonmi karakterinin hikayesi ve akabinde ona tapınmaları en sevdiğim bölümler oldu. Bizim bugün "tanrı" diye saydığımız şeylerin kim bilir bundan önceki çağlarda neydi? 
Filmle ilgilenenlerin pek üzerine düşmediği bir Asyalı oyuncu daha var filmde. Yoona 939 ve Rose rollerinde Zhou Xun. Bu kadın, Çin'in en büyük "dan" (opera) aktrislerinden. 

Kesinlikle son zamanlarda izlediğim en sağlam yapıttı. Vermek istediği mesajlar da anlayana...


Yorumlar

Popüler Yayınlar