A Bittersweet Life *Bir Lee Byung Hun Şaheseri* - Küçük Filozof'un Kocaman Eleştirileri 132


Lee Byung Hun'un, G.I. Joe(Channing'e buradan selamlar, ailecek hastasıyız)'nun ilk filminden bu yana hayranıyım. (NASIL OLMAM?!) Adam bana göre So Ji Sub'la aşık atar karizma konusunda. 

Aksiyon temasıyla, 2005 yılının 1 Nisan'ında, Kim Ji Won yönetmenliği ve senaryosuyla, Lee Byung Hun'un muazzam oyunculuğuyla Kore'de vizyona girdi A Bittersweet Life. Filmin diğer bonuslarıyla, SHINWA Eric, Kim Yong Chul ve Shin Min Ah. 

Büyük başarılar yakalamış bir film olmasına rağmen, seveni de, zaman kaybı olarak göreni de çok. Bana göre, detaylara takıldığınız da, herhangi bir aksiyon filminden çok daha fazlası. Adeta psikolojik bir film diyebileceğim bir iş var ortada. Ama çok ağır ilerliyor bu bir gerçek. (3 günde bitirdim filmi :")

Ünlü bir mafya babasının "marabası" olarak kendine yer edinmiş Sunwoo'nun elinde olmadan tattığı yasak elma, onun cennetten kovulmasını sağlamaz sadece. Hayatını mahveden insanlardan intikam almaya ant içer.



İntikam kavramının işlenişi, Lee Byung Hun'un aşmış performansı, dövüş sahnelerinde giren klasik müzik, zerafet içeren dövüş sahneleri... Aşk, takıntı ve hiyerarşinin aktarımıysa, tek kelimeyle muazzam!

Ayrıca, detaylar da şahaneydi. Filmin son raddesinde, barın etrafında geçen dövüş sahnesi sırasında gözünüze çarptı mı bilmem ama barın adı La Dolce Vita (a bittersweet life / acı tatlı hayat) idi.



Filmin sonuyla ilgili de aklımda iki teori mevcut. (spoiler) Ya bu adamın gördükleri, tamamen kendi egosu üzerinden yola çıktığı bir rüya, hayaldi ya da bu adam öldü, bu da geçmişte, öldüğü sırada "gözünün önüne" gelen bir anısıydı. Bilemedim. (spoiler)

(Cannes'a gitmiştir bu film ayrıca.)

Ağır filmleri kaldıracak bünyeniz varsa, kesinlikle izleyin. 

O ŞARKI(lar)



Yorumlar

Popüler Yayınlar