Ben Gittim ya Herkes Bi' Comeback Havalarında (Temmuz)


Ben yokken ne kadar sevdiğim grup dönüş yaptı :):(::((:(: Bende dedim ki, adet bozulmasın, arkadaşlara bir yazı hazırlayalım.


2NE1 iz bek biçız!

Nasıl mutluyum anlatamam :") Bir yıl sonra geri döndüler! 1 yılı tek bir şarkı ile geçirdik resmen BJ'ler olarak... 

Tam bir yaz şarkısı ile döndü 2NE1. Papa 2NE1 raggae yapacak! dediğinde bir heyecanlanmıştım bir heyecanlanmıştım ki, baya Dub Inc edasıyla dubstep raggae'yle döndü 2NE1. Girişteki de Teddy sanırım. :3 Şarkıyı gerçekten beğendim ben, üzerinde pek durmayacağım ama allam o şarkı sözleri ne öyle? Benim Johnny Depp'imsin'den bahsetmiyorum. Baya seni gördüğümde bir tuhaf oluyorum ay hoşt ulan'ımsı romantik şarkı sözlerinden bahsediyorum. Bugünleri de mi görecektim :")  Hah, bir de klip var. Minji yavrem, içine Nicki Minaj mı kaçtı senin yahu? djhgggh Neyse, Dara tanrıça gibi görünüyor. Bom her zaman ki şirin devinimleri içerisinde dans etmeye çalışıyor, CL oradan oraya ateş ediyor, uzun-kıvırcık yakışıklı bir namja basketbol oynuyor. Bende klipte oğlan kesen minji edasıyla çocuğu ekrandan kesiyorum falan...

Bir de hanımlar, CL ilk defa bir şarkıda gururunu kaybettiğinden ve gelinlik giydiğinden bahsetti... Bizim CL'imiz... OMG. Gelinlik çağına geldi o da ablası, koca kız oldu artık djfskjgfldg

2NE1'ı geçmeden önce şöyle bitiriciğim bu kısmı;

DARA NİYE BU KADAR GÜZELSİN?! -_-



All the single ladies, now put ur hands up!

Ailee yeni mini albümü A's Doll House ile döndü. U&I'dan önce diğer şarkılara değinmek gerekirse No No No pop ritimleriyle Ailee'nın R&B yorumu arasında gezinip duran, şarkının temel sound'unun pek bir numarası olmamasına rağmen Ailee'nin tabiri caizse "yardırması" ile çok hoş bir şeye dönüşmüş. It Rains R&B ballad'ı. Şarkının sözleri Double K'den çıkma. Belli yani, adam yazıyor beyler. It Rains bir çok yönden Heaven'a benziyor ama Ailee'nın Heaven'daki pes ve tiz iniş-çıkışları It Rains'e baştan aşağı high note'lara dönüşmüş. How Could You Do This To Me? bir ballad. Baştan eksi puan demek benim için. Ama yine de arada R&B tınılarıyla şenleniyor şarkı. Bana da "dinlenebilite" katıyor. (allam sözcük uyduruyorum dsgahdj) Scandal tango ballad'ı tipik. Yani hayal edebiliyorum, Alone (SISTAR) konsepti içinde bir Ailee, tango yapıyor... Aslında bu şarkıya klip çekilirmiş, hiç fena şarkı değil. Bende diyorum altyapı niye bu kadar iyi? Meğer JeA'nın bestesiymiş. :") I'll Be Ok gitar ve autone'un bileşimi adeta... Ailee'nin bu denli autone kullanmasına hiç gerek yok. Şarkıya R&B diyemem, akustik bir şeyler denemiş diyemem. Bildiğimiz pop bu.

U&I'a gelince... Klip bana Single Ladies'i anımsattı. Özenilmiş falan demiyorum ama yönetmenin Beyoncé sevdiği kesin. Ayrıca şarkının bestekarının da. :P Crazy in Love'a ben mi sadece benzettim bilmiyorum ama buyurun dinleyin hanımlar. Bu problemleri geçersek, Ailee bu şarkıda uçmuş. Diva diyorum, başka da bir şey demiyorum. Koreografi olsun, Ailee'nin sesi olsun, o acayip hoşuma giden İngilizce kısım olsun... Albümden feyvrıtım U&I.



INFINITE sonunda bir arada!

INFINITE, Destiny ile döndü. Şarkıyı gerçekten beğenmedim ben. Eski şarkılarının çok altında. Üyeler de problem yok da, şarkıyı besteleyen insana, prodüktörüne falan selam yolluyorum buradan. -_- Şarkıyı bir nakarat kısmı kurtarıyor. Dongwoo ve özellikle Hoya kendini rap konusunda ne kadar geliştirmiş ama altyapının baş ağrıtıcılığından ne Sungjong'a ne Sungyeol'e ne liderçime ne Woohyun nappeun namja'ma ne da Dongwoo'cum ile Hoya'cıma dikkat edebildim. L'i zaten vokalde pek umursamıyorum işin aslı dhdgfd. Ki Sungyeol baya vokalini geliştirmiş. 

Inception'ının da Destiny'nin aksine alt yapısına bayıldım! Çok hoş ağğğğ Vokal olsun, şarkının genel seyri olsun, Woohyun'un ve Sunggyu'nun o müthiş high note'ları olsun... O nakarat kısmı olsun. Keşke Inception ana parça olsaymış. Değişik bir şey yapmış olurdu INFINITE. 

I'm Going to You'da tipik bir INFINITE şarkısı. (şair burada annem, yerim! demek istiyor.)

Mum vokal kısımlarından başta aegyo ve kawaii havasının bana titreşim titreşim ulaştığı bir ballad şarkısı. Sevgiliye yazılan şarkılardan bıkan biri olarak, anne için bir şarkı yapmaları da çok iyi olmuş. Keratalar çok iyi söylemişler :") Hatta Sunggyu mu Woohyun mu emin olamadım ama arada kulağıma bir Daesung sesi geldi buram buram. L'de iyi performans göstermiş. Ay, çok sevdim ben bu ballad'ı! 

Destiny'nin klibiyle ilgili de biraz konuşmak istiyorum. Bunun diğer uçaklı versiyonunu istiyorum ben Wollim!
 -_-  Universal'da çektik, dediniz. Dediniz de ben bir numara göremedim? Koreografi çok iyi, görüntü yönetmeni de baya iyi ama sevgili yönetmençim, kurgudan yoksun adam, bir daha sen INFINITE kliplerini yönetme olur mu? Hı? 
Aah! Bir de Sungyeol Hyun Joong'un Break Down zamanlarına acayip benzemiş! Hey gidi günler :")



Kaliteli müzik yapıyor bu kızlar 

Ben, geçen sene Ultimate Audition'ı izlerken Jewelry ile tanışmış, Baby J başta olamak üzere yaptıkları müziğin hastası olmuştum. Ki Jewelry'nin, After School nasıl AKB tarzı bir üye yönetimi izliyorsa, Morning Musume tarzı bir üye yönetim tarzı var. Ondan da seviyorum bu kızları. Neyse ne diyordum? Look at Me'den sonra ben Jewelry bunun üstüne daha bir şey koyamaz diyordum ama koydular. HOT & COLD dinledikçe beni kendine bağlayan bir şarkı oldu. Vokaller, Baby J, klip... Seviyorum işte sizi ya! :") 80'lerin müziklerine benzettim ben şarkının sound'unu. 

Call my Name'de tip~pik yaz şarkısı. Ama Baby J'in, yeah, Baby J. U wanna play? Just call ma name. 3,4 girişi beni benden alıyor. Başa sarıp yeniden dinliyorum. :") Yemişim CL'i, Hyuna'yı... Baby J ve Miryo'yu tek geçiyorum rap konusunda. (BEG döndü ya, ondan bu hallerim :")



Soul? Soul? SOUL?!

Lil Kim ya da Kim Ye Rim, Alright ile çıkışını yaptı. Ben bu kızı taa Shut Up Flower'dan beri bekliyorum ayol. :") Gerçi, şansıma keypapshow'un paylaştığı gün izledim ben mv'yi. Baya bir dinledim Doğaynan Samsun'a gitmeden önce. Taşinin olrayt falan diyordu hatta gdhsad. Yalnız düşünsenize Ailee, Hyorin, Gummy, Lil Kim ve Lee Hi bir düet yapıyormuş. Allaşkına birisi mashup yapsın ya şu isimlere. Hazır bayrama gireceğiz sevaptır.

Bu arada A Voice albümünün ikinci şarkısı çogsel. Tam bir folk. Böyle mızıkamı alıp katılmak istedim. 
Bu kız çogsel Loreena McKennit şarkısı cover'lar. All Souls Night'ı falan gidip bir kavırlasana yavrucuğum sen. :3

Tarzı Owl City ve Nina Simone'ın karışmış hali gibi. Yani Owl City gibi soft ama soul'a kayan bir havası da var. Karar veremedim bak.


Uri bieypi, yes sör!

Coffee Shop çıkalı oluyor baya ama yaziciğim arkadaş! Çünkü çook beğendim! Smooth Jazz yapmış adamlar. Zaten çok ünlü bir Jazz piyanistiyle çalıştılar her ne kadar adını hatırlamasam da. Üstelik bu sefer Himchan ve Jongup'a daha fazla yer verilmiş, nitekim onlarda kendi bölümlerinin haklarını vermişler. B.A.P'nin BİZ OLGUNLAŞTIK deyişi oldu bu Coffee Shop. Tıpkı 2PM'in Grown'u, BIGBANG'in Blue'su gibi. 

Hurricane adeta B.A.P'nin başarılarını özetleyen bir şarkı. Ah seni gidi Yongguk... dghfds Coffee Shop'un ardından böyle "sert" bir şeyle dönmeleri çok hoşuma gitti. Şarkıya bayıldım ben! Alt yapısı, Daehyun, Himchan'ın bir psikolog edasıyla konuştuğu bölümler, Jongup'çımın saçları, Zelo'nun şipşirin saçları falan... Yongguk sen zaten biliyorsun ;)););)



Sen parti marti sevme, git evinin adamı ol!

Ananı da al git, dercesine sert çıkıştım Jay'e ama BEN O KLİBİ HİÇ SEVMEDİM. YA SEN GİDİP Bİ JOAH-BOY OLSANA?!!! WELCOME BİR, I LIKE 2 PARTY 2. -_- 

Klipten konuşmayacağım işte. Hıh! -_- Ama şarkı... Cha Cha'yı seviyorum, yaptığı işleri de seviyorum! O yüzden I Like 2 Party'i de sevdim. Tam summer time~ işi. 

Hot tam Chris'in Look at Me'si olmuş. Şoktayım şuan. :"| Allahtan araya nakarat kısımları giriyor da yırtıyor.

Secret Jay'in teknolojik şarkılar kuşağı~nın adeta bir parçası. Welcome'da Iphone, şimdi de feysbuk, tivitır... Te allam :") Ama şarkıyı çok beğendim o ayrı. Tam Jay'in tarzında.



Sonunda!

Beast sonunda döndü. (Yalnız farkındaysanız comeback yapanların hepsi ağır hayranı olduğum tipler) Hard to Love How to Love'un Intro'sunda ben bir Eminem duydum bu arada. Junhyung'un ses tonuna mı bir şeyler oldu, ben mi algılama yetimi kaybettim bilmiyorum ama duydum cidden. 
Bu arada albüm adeta Junhyung'un elinden çıkmış durumda. (sözler & şarkılar) Bu yüzden de daha bir ayrı önem taşıyor benim için. Çünkü ben Junhyung ne yapsa beğenen bir fangörlüm a dostlar. Albümle ilgili detaylı tanıtım tam şurada. Ben de naçizane düşüncelerimi belirtecek olursam; Shadow çogsel şarkı! Gerçi Beautiful Night'tan sonra benim için tam bir şok oldu. :") Dile takılıyor, Junhyung'çumdan beklendiği gibi. :")

Albümden feyvrıtım I'm Sorry.



Arap kızı camdan bakıyor

It Rains çook iyi bir şarkı olmuş! John Park'ı bana anımsatan bir tarzı var Seung Yoon'un. Soul diyeceğim olmayacak, rock diyeceğim olmayacak... Soft rock'la da pek bir alakası yok. Ah, neyse. Çook hoş bir şarkı olmuş, Epik High ile bir düet istiyorum bir an öncee!


Bak K-pop tanrıçası, dinle aram iyi değil diye bana eziyet etme -_-

Yani, aylardır comeback yapmayan Miss$ BENİ BULDU. Allam yareppim ya. Hayır, single albüm'de çogsel olmuş! -_-  Sağol ya K-pop, anca ben yokken zaten... 

1. şarkıda Narr. olarak Verbal Jint var. Bu bile şarkıya +67899 puan. :")

Yalnız albümdeki 2. şarkı açık ara favorim. 


İşte geçen ben yine yokum...

Ben yokken, Jay, Lydia'dan JOAH'I KAVIRLAMASINI İSTEMİŞ. 

Peki Lydia ne yapmış? 


Heavenly perfect...


Ooo tmm yha siz muhbbt edn ztn .ss Allam şu resmi böyle çerçeveletip, GD ve Jay'in fotoğrafının yanına asasım var. :") Bu arada konuşmalar:

Lydia: “What song should I cover next~?^^”
Jay Park: “@TheLyddz i think u should cover joah……lol”
Lydia: “@JAYBUMAOM Joah is dope!! I really like it , Joah~~ㅎㅎㅎ can I cover it?!! Or remix?!”
Jay Park: “@TheLyddz of course!!!!!!!”
Jay Park: “@TheLyddz or lets do a different song together!!”
Lydia: “@JAYBUMAOM most def!!:)”
Dara: “@JAYBUMAOM @thelyddz Please get in line… ^^;;;;;;”
Jay Park: “@krungy21 @TheLyddz Yes, Sorry ㅠㅠ ㅋㅋ mabuhay maraming salamat~!!”
Dara: “@JAYBUMAOM @thelyddz just kidding! ^^ joah, i really like (joah)! Fighting!!!”


vu~hu

TOXIC çok sağlam bir mini albümle döndü~! Hem de Lonely'nin rock versiyonuyla. Lonely zaten rock idi ama pop-rock idi. Ya da pop ve azıcık rock idi. Neyse ghsdjfk Bu düzenlemede de bu klasmandan çıktığı pek söylenemez ama değişik bir şey çıkartmışlar ortaya. 6. şarkıda gitar solosu duyuyoruz. Hiç de fena atmamış hani fgfdfkj 
Into the Night'ın da bateristi çok iyi ama genel olarak TOXIC'i kurtaran şey vokal kesinlikle. Adamın sesi çok iyi! Yalnız benim bu albümden feyvrıtım 3. şarkı. Korece yazmışlar, İngilizcesine bakmaya üşendim şimdi ama bogoshipta falan diyor arkadaş. 


2 YIL SONRA! ^.^

Untouchable 2 yıl sonra döndü! Gördüğünüz üzere murphy adeta bana saldırmış durumda. Ankara'ya döndükten sonra kimi dinleyeceğimi şaşırdım yahu! (Ki döneli 10 gün falan oluyor) 

Untouchable 2 yıllık bir aradan sonra, hayranlarına sadece 2 şarkıyı layık gördü. -_- Neyse ki Call Me gerçekten çok beğendiğim bir şarkı oldu. Sleppy ve Action'da yeteneklerini konuşturmuşlar. AMA 2 ŞARKI NE YA?! DALGA MI GEÇİYORSUNUZ SİZ?! -_- 

2. şarkı da Hwayoung'un eşlik ettiği Lucky Man. Yalnız bu Hwayoung T-ara Hwayoung değil. Şarkıda orta tempoda hiphop ve jazz dokunuşlarıyla, soul kıvamında ilerliyor. Çosevdim :")


~~ Bu arada Yu Seong Eun'un çıkış şarkısı Lonely'den esinlenilmiş. Bazı yerlerde " Jigeum naega haneun yaegi" diye CL'in girmesini bekledim. :p Yalnız Blues ver. koymuş Seong Eun albüme. Buradan ona artı puan öpücüklerimi yolluyorum! Böyle buram buram blues kokmasa da, blues sayılır işte. :") Sen hep blues yap Seong Eun, bak nasıl en sıkı hayranın oluyorum. Ayrıca albümdeki 2. ve 4. şarkılar tipik  Soul parçaları. Ben seviyorum bu kızı sanırım. Ay bilemedim şimdi dghfhj



BEG IS BACK!!

Allam bugünün en büyük sörprayzı oldu!! Aslında sürpriz değildi, sonuçta çıkış tarihi belli ama ben unutmuştum :")

Allam Kill Bill'in klibi de, albüm de baştan aşağı harika! Yani hiç yazmayacağım bir şey şarkılarla ilgili. Miryo, Gain, Narsha, JeA... Of, nasıl fangörlüm şuan bir bilseniz.

Hah ben 

sahgfdshgfgdskjgfkjdas şuan aynen bu haldeyim dshgjfgjkhdsf





Sevdiğim tek fonksiyon türüsünüz

f(x) DÖNDÜÜÜÜÜ~  1 YIL SONRA :):):):):)):) 

Hem de, geçen seneki popülaritelerini katlayacak bir albümle döndüler: Pink Tape

Fakat Rum Pum Pum için aynı şeyi söyleyemeyeceğim ne yazık ki... Şarkının kendisi de, klip de adeta ikinci bir Electric Shock. Ayrıca SM'e şunu da söylemek istiyorum: HANİ AMBER SAÇINI UZATIYORDU?!?!!?!?! Hala kısa saçları. :| Gerçi ben onu bu haliyle de seviyorum ama uzun saçlı Amber geliyor deyip böyle yapmak olmadı SM. -_- 

Albüme geçmeden önce şunu da söyleyeyim, o art film olayı çok iyi olmuş!! Aydıl olasım geldi, o derece hoşuma gitti. :3 

Albümle ilgili olarak; f(x) yeni bir şeyler denemiş bu albümde. Eski o "çocuksu" imajlarından farklı, daha değişik şeyler denemişler. Hatta Shadow progresif pop olarak nitelendirilebilir bence. :") Çok sevdim! :3
Pretty Girl, hiphop beatleriyle başlayıp, elektroya geçiş yapıp oradan yine bir efektler efektler derken muazzam bir sonuca varıyor: 39. saniyeden itibaren başlayan yerin hastasıyım! LUNA! *-*  Amber'da bir kez daha neden benim feyvrıt keypap rapçilerimden olduğunu kanıtlıyor. Çok harika bir şarkı olmuş Pretty Girl ya. Replay deyip duruyorum dakikalardır. :"]  
Öyle Pretty Girl gibi harikulade bir şarkıdan sonra Kick ve Signal (gerçi signal tam disko gdhsf) çok baş ağrıtıcı geliyor insana başta. Fakat klasik f(x) işi. :") 
Bir de Goodbye Summer'ımız var ki, Amber, Luna ve Krystal'in düeti. Altta gitar rifleri... Yumuşak vokaller. Rahatsız edici ses oynamaları yok... Amber'ın rap'ini rahat rahat duyabiliyorum. Şarkıya eşlik eden o ses kim acaba? Tahmin istiyoruum~ D.O'dan başkası değill!!!!! KYAAAAAAAAAA! Müthiş çocuk seni. -_- Ayrıca efenim şarkının yapımında Amber'da yer almış.

No More'da gospel gospel başlıyor. Sonra toparlıyor tabii dgxzhd.

Airplane'nin de o "Come with me~" ile başlayan kısmını sevdim, zaten o art film olayında da bu kısım ço'hoşuma gitmişti. ._. 

Son olarak hoşuma gidenler arasında, albümün son şarkısı Ending Page var. Soft, dubstepsiz, elektronik efektsiz, doğal, çok hoş bir şarkı olmuş.

Albümden feyvrıtlarım: 1. Pretty Girl 2. Ending Page 3. Goodbye Summer 4. Shadow 5. Airplane

Pretty Girl'ü, Smoky Girl'le birlikte bu yazın en möthiş şarkıları seçtim. ~.-



2 Yıl Sonra

Liderim sonunda 2 yılın ardından döndü. Dönmeden önce de bir açıklama yaptı, albümde Jay qnqimle, young boss karşim'le çalıştım diye. :") Ben bir havalara uçuyorum falan mutluluktan derken, şarkılarla hiç bir problemim olmamasına rağmen kliplerden birine çok ayar oldum. -___- Neyse, onun sırası var. 

Lafa direkt, Unbreakable ile girmek istiyorum. Klip muazzam. Hatta keşke Hyun, Ur Story için hiç zahmet etmeseymiş, Unbreakable biz Triples'lere çok da güzel yeterdi. -_- Ayrıca Your Story'nin dandikliği de ayrı bir paragraf konusu. Hayır, o sizin direkt porno diye yaftaladığınız, uygunsuz bulduğunz sahnelerle bir problemim olduğu söylenemez, Your Story'nin genel dandik havasına nazaran. Neyse, ben Unbreakable'la devam ediciğim.

Efenim şimdi klipte bir at bir de inek var, gördünüz değil mi? Hah, işte o at Minnie, inek de, Lider. Yani şair burada, Biz Jung Min'le küs değiliz, SS501 hala bir arada demek istiyor. :") 

Unbreakable, çok sağlam bir dans şarkısı. Hyun'un sesi çok iyi değildir, bu yüzden autone'a boğulmuş ama ritimler, vokal kısımlarının düzenlenmesi, genel sound ve Jay'in gerek rap gerek vokal kısımları çok iyi bir işin ortaya çıkmasını sağlamış. Hyun da klipte yakıyor hannyy. *.* 

Your Story'de gitar ve Dok2 soslu, slow bir şarkı. Aşk acısı anlatıyor, belli. Hyun'un sesine gitmiş. Daha canlı performanslarını izlemedim ama ben Hyun'a bu tarz şarkıları çok yakıştırıyorum. Ayrıca şarkının sözlerinin yazımı hepten Dok2'ya ait. Gentleman ve As Before hariç tüm müzik işleri de Steven Lee'ye ait. :") 

3. şarkı As Before'un bestesi, R&B'nin efendisi Mary J. Blige'ye ait. MARY J.'YE!!!!! Bir an gözlerime inanamadım. Umarım biri wiki'yi keklememiştir. Çünkü baya Mary J yazıyor orada. :") Ki As Before da bestekarından beklendiği şekilde soft bir R&B şarkısı. 

Gentleman'da hiphop beatleriyle kendini bulamamış bir R&B şarkısı. Çok kötü olmuş. Bir hiphop, bir R&B bir teen pop'a bağlıyor. Arada beatbox'ta giriyor. Ben bişi anlamadım bu şarkıdan. Ama çok eğlenceli nakaratı var :3

I'm Yours'da R&B yine, ama gitar rifleriyle süslenmiş. Bence, Your Story yerine Hyun'un arada high note yaptığı bu şarkıya klip çekilebilirdi. Çatıda, takım elbiseli Hyun dans ediyor. Arada da flashbackler oluyor. Sokakta, swag kıyafetler içinde de başka bir dans sahnesi oluyor Artmatic ile. Aa, yalnız bu Please'a benzedi fsdjd. Hyun'un o klibi de beynime nasıl işlemişse artık. :3

Let's Party'de geçen sene TONIGHT single'ında, hiç beğenmediğim orijinali Japonca olan şarkısının Korece versiyonu. HEAT'i koyaydın iyiydi Hyun. Aynı albümde hem Jay hem Dok2 hem Mary J. hem de B'z... HEAVENLY! Zaten şarkı Korece'ye de olmamış yani. :P

THE END

Yorumlar

  1. Untouchable, Toxic ve Mıss $ biraz sona kalmıştı, bildiğin üzere çatladığım için onlar yoktu diye üzülüyordum. Neyse ki sen yazmışsın. :D BEG de zaten yazdığım gün dönmüştü. <33
    At-İnek açıklamasına koptum bu arada XD Destiny'yi niye sevmediniz siz ya? Niyeyse çok sevdim ben. :D
    Yazı içinde ellerine sağlık^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi uzun bir aradan sonra döndüler, yazmam mı?! *.* :D

      Ehe, Triples hayal gücü işte :")

      Teşekkürleer :D

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar